Guide: Sådan skal du gøre, hvis strømmen går

Guide: Sådan skal du gøre, hvis strømmen går

19. juli 2018 0 Af [email protected]

Det sker for os alle, at strømmen pludselig kan gå. Ofte går strømmen i et helt boligkvarter i flere timer. Det kan være, hvis elgruppen har været overbelastet, eller hvis der for eksempel har været uvejr. Det er frustrerende, hvis man lige var i gang med noget. Der er dog nogle ting, som du selv kan gøre, hvis du gerne vil have strømmen igen. Dem får du i denne guide, som er lavet i samarbejde med 3tilbudelektrikere.dk.

Vær altid klar på strømsvigt

Når der kommer et strømsvigt, ved man desværre aldrig, hvor længe det varer ved. Det kan tage alt fra en time til over en dag. Derfor er det også en fordel at forberede sig på et strømsvigt. Hav altid en lommelygte klar, så du ikke har problemer med at finde rundt i din bolig. Du bør ligeledes også have nogle stearinlys liggende, som du kan tænde, hvis uheldet skulle være ude. Det er nemlig aldrig sjovt at være helt uden belysning, hvis nu strømmen går om aftenen. Bruger du en gammel el-tavle, så bør du også altid have nogle reservesikringer liggende.

Det kan du selv gøre

Her følger en mindre guide til, hvad du selv kan gøre, hvis strømmen går. Er du ejer af en af de ældre el-tavler, så skal du kigge på sikringerne. Der vil sandsynligvis være en sikring, der er røget. Er der det, så bør du skifte den sikring, der er gået.

Ejer du en af de nyere el-tavler, så kan det godt være en anelse mere kompliceret. Du skal nemlig starte med at slå dine gruppeafbrydere fra. Her efter skal du fjerne forbindelsen fra HFI/HPFI afbryderen for at slå gruppeafbryderne til en efter en. Når du oplever at strømmen går igen, har du fundet det sted, hvor fejlen var. Det kan for eksempel være, at der er et apparat, der har overbelastet elforbruget, og derfor er strømmen gået. Bemærk at det ikke altid behøver at være sådan. Der kan sagtens være sket mere komplekse ting, der kræver, at du får en elektriker ud at se på opgaven.

Få fat i en elektriker ved længerevarende problemer

Oplever du længerevarende problemer, som du ikke selv kan løse, og som dit elselskab umiddelbart heller ikke kan løse? Så bør du få fat i en elektriker, der kan kigge på sagen. Så tyder alt nemlig på, at der ligger nogle dybere problemer bag strømsvigtet. Det er ofte akut, når man ikke har noget strøm, og derfor er det ikke usandsynligt, hvis du oplever, at der ikke lige er en elektriker, der kan rykke ud med det samme. Derfor handler det bare om at blive ved med at prøve at finde en elektriker, der har kalenderen fri. Bor du i en lidt større by, vil der typisk være masser af elektrikere, du kan kontakte.